Jouw eyeliner tatoeeren kan door middel van een micropigmentatietechniek. Het is een kleine, fijne naald die ervoor zorgt dat het pigment in de huid aangebracht wordt. Dit is een dun laagje boven de ooglidrand, waardoor het oog er meer open en alert uitziet.

Deze techniek is ideaal voor mensen die:

  • allergisch zijn voor make-up of contactlenzen;
  • een bril dragen en daardoor de ooglidrand niet goed zichtbaar is;
  • een bepaalde vorm van ooglidchirurgie hebben ondergaan.

Het aanbrengen van de eyeliner tatoeage kan enkele minuten tot een halfuur in beslag nemen, afhankelijk van het gewenste effect. De kleur kan naar eigen smaak worden bepaald en er zijn verschillende soorten pigmenten beschikbaar.

Voor het aanbrengen van de tatoeage wordt een verdovende crème of gel aangebracht op het gebied rondom het ooglid. Dit voorkomt onnodige pijn tijdens het tatoeëren. De kleur wordt aangebracht met een dunne naald en daarna wordt er een laagje vaseline op aangebracht. Dit voorkomt irritatie en helpt bij het genezingsproces.

De kleur zal na ongeveer drie weken vervagen, maar dit is niet erg. Het is normaal dat de kleur wat vervaagt na het tatoeëren, omdat het lichaam de inkt langzaam afbreekt. Daarnaast kan de kleur door zonlicht of het gebruik van cosmetica wat vervagen. Daarom is het hiervoor belangrijk om nabehandelingen te nemen zodat de kleur permanent blijft.

Na het tatoeëren is het belangrijk om de volgende dingen te doen:

1. Zorg ervoor dat je niet in de zon komt. Bij overmatige blootstelling aan UV-licht kan de kleur vervagen of verbleken.

2. Smeer de tatoeage dagelijks in met een beetje vaseline of Bepanthen crème. Dit voorkomt irritatie en helpt het genezingsproces.

3. Was de tatoeage dagelijks met een milde zeep.

4. Gebruik geen make-up op de tatoeage totdat het genezen is. Dit kan ongeveer twee weken duren.